Om bark

Bark er et flott naturprodukt som passer godt i hager og skråninger. Med vår leveringsmetode legger du barken på få minutter. Prøv også vår kalkulator!

Barken kan leveres tilkjørt i ønskede mengder, men kan også hentes på vårt lager i Lervik (Kvinesdal). Barken leveres i samarbeid med Nordic Garden. Kontakt oss for bestilling.

Bark forenkler hagearbeidet

Bark er det ytterste laget på vedplanter som busker og trær. Det ligger over veden og består av flere lag. Ytterst er det oftest en død skorpe, som vanligvis sprekker på langs. Det papirtynne barklaget ytterst på bjørketrær kalles never. Under det ytterste laget finnes barkens vekstlag, og under dette igjen er det som regel et bastlag. Innerst er det enda et vekstlag (kambium) som danner veden. Bark er et levende materiale som nedbrytes over lang tid. I denne prosessen stjeler bark næring fra plantene, og du må derfor tilføre næring når du legger bark rundt planter. Bruk eksempelvis blåkorn eller annen fullgjødsel og strø den rundt plantene før du legger bark, eller gi plantene flytende organisk næring etterpå. Husk vanning. Gi plantene en lavere dose næring senere (følg anbefalingene på produktet du har kjøpt).

Les også: Disse plantene kan du sette ut om våren

Barkduk
trenger du der det er gjenstridig flerårig ugras som skvallerkål eller brennesle. Er området helt ugrasfritt, legger du barken i et lag på 7-10 cm. Bruker du duk, kan du ha et tynnere lag bark; ca. 5 cm. tykt.


Mål opp området før du drar og handler duk og bark.

Kilde: bonyttM